Hur hinner man med att gå på gym?

Jag kommer aldrig någonsin att upphöra att förvånas över de här människorna som dag ut och dag in verkar ägna sina liv åt att träna. Det enda man kan se från dem på sociala medier är hur det tränar crossfit där eller hur de går på gympapass här och det är inte ofta som man ser dem i annat än träningskläder. Ändå verkar de ha all tid i världen att också hinna med att ha ett socialt liv, ett arbetsliv och ett liv med barn som fungerar. Hur de lyckas med det är verkligen bortom mitt förstånd med det går uppenbarligen om man vill. Jag vet i vilket fall att jag aldrig någonsin har varit där och kommer nog inte heller att komma dit. Men det är som det är – man får göra det bästa av den situationen som man själv befinner sig i.

Träna på mitt sätt

Jag vet ju innerst inne hur viktigt det är att träna. Det är något som gör kroppen starkare samtidigt som man också kommer att orka betydligt mer i vardagen. Men jag känner samtidigt att det måste finnas gränser. Gränser där man inte behöver få dåligt samvete för att man inte är en av alla de här träningsfundamentalisterna som verkligen viger sina liv åt träning och sina kroppar, där det verkar som att man betar av svenska klassiker efter klassiker av bara farten, som att det inte är något. Jag inser att det kan får mig att låta lite bitter, men jag tänker att det inte kan vara sunt att vara så beroende av någonting. Men, men, man gör väl som man vill antar jag.

Jag kommer i vilket fall alltid att träna på mitt egna sätt och det handlar om att göra det för att det är roligt samtidigt som jag kan se små, små resultat. Jag är inte ute efter att bli biffig eller göra mig till någon ultralöpare, utan bara ta hand om mig för hälsans skull. Därför brukar jag använda mig av träningsprodukter, allt från hantlar till olika former av band. Det har verkligen hjälpt mig att få träna på mitt sätt och jag har också använt min egen kropp som belastning. Det är faktiskt det enda som jag känner att jag behöver och någonsin kommer att behöva. Jag har inte högre ambitioner med min träning utan gör det mest för att kunna hålla mig frisk. Och jag hoppas verkligen att jag inte får för mig att jag ska cykla en Vätternrunda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.