Ny säng på väg!

Ibland måste man få kosta på sig lite extra och det har jag ny gjort, genom att köpa en ny säng, närmare bestämt en kontinentalsäng. Dessutom till ett lågt pris, tack vare att jag hittade flera bra erbjudanden online. I normalfallet tycker jag inte att man ska spara när man skaffar möbler. Det är inte bra att tumma på kvalitén. Men den här gången så verkar det definitivt som det lägre priset inte innebär sämre kvalitet. För den som är intresserade av senaste nytt inom sängar och möbler så är verkligen internet en gudagåva. Men dock inte när det gäller golfklubbor, för där känner jag att jag måste ”känna” på klubban innan jag bestämmer mig för ett köp. Egentligen borde det vara på samma sätt med sängar, men av någon anledning är det så. Ett intressant filosofiskt problem!

Den enda egentliga nackdelen med att köpa en säng över nätet är väntetiden; det är inte som att åka till en möbelaffär på morgonen, och på kvällen så står den nya sängen där. Lite av charmen med att gå runt i en möbelaffär förlorar man också. Men det är ett litet pris att betala, och fördelarna med att handla online är gigantiska. Detta är något som jag inte är ensam om, utan jag såg just en rapport som visar att handlandet över nätet är något som ökar med stormsteg varje år. 2013 handlade vi svenskar tydligen för 37 miljarder kronor över nätet, en ökning med 5,4 miljarder på bara ett år. Helt klart att man befinner sig i fel bransch…